Sophie (32) jaagt haar droom na en komt terecht in hotel en restaurant in Loenen
stentor, apeldoorn, loenen, loenermark, hotel, restaurant, sophie knoote

Hotel/restaurant De Loenermark in Loenen heeft een nieuwe exploitant. De 32-jarige Sophie Knoote uit Haarlem gaat midden op de Veluwe met haar droom aan de slag. Ze neemt de bekende toeristenplek in stappen onderhanden.

Het is niet zo dat Knoote per se op dit deel van Nederland mikte. Wel op een hotel. ,,Vanaf dat ik klein was is dit mijn grote droom’’, vertelt Knoote over haar avontuur. ,,Dan kan je dat de hele tijd blijven roepen, maar als je het echt wil, moet je er ook aan beginnen. Maar hoe? Ik ben een podcast gaan maken. Met onder meer gesprekken met ondernemers: hoe ben jij ooit begonnen, heb je tips?’’

,,In het volgende seizoen ben ik bezichtigingen gaan inplannen en zo heb ik, in een hotel in Amersfoort, een makelaar leren kennen.’’ Die wees Knoote op de kans in Loenen. Hans Jurriëns, die De Loenermark tien jaar bestierde, had zijn zaak verkocht aan een investeerder.

Bron: De Stentor Apeldoorn, Johannes Rutgers, Martien Kobussen 

Perfect

,,Toen ik het online zag dacht ik eerlijk gezegd niet meteen ‘top’. Mijn droom was eigenlijk een boetiekhotel, en niet per se een groot restaurant erbij. Bovendien zag dit er een beetje gedateerd uit. Maar ik ben toch gaan kijken en toen ik binnenkwam had ik meteen echt een goed gevoel. Vooraf had ik vast een rondje door de omgeving gereden en de locatie is perfect. En het pand eigenlijk ook, maar dat heeft dus een update nodig.’’

Sophie Knoote groeide op in Bussum en studeerde aan de hotelschool. De potentie van de Loenermark is voor haar helder. Het hotel heeft tien kamers en behalve een restaurant ook een ruim terras. ,,Ik heb begrepen dat het hier in de zomer altijd al bomvol zit. Ook door de vele wandel- en fietsroutes. De uitdaging zit in dit soort maanden; januari en februari.’’

stentor, apeldoorn, loenen, loenermark, hotel, restaurant, sophie knoote
© Kevin Hagens

Nieuwe stijl

Vanuit haar vorige woonplaats Haarlem is Knoote inmiddels naar Loenen verhuisd. De eerste resultaten van haar ideeën zijn zichtbaar. Twee kamers zijn heringericht in een nieuwe stijl, de andere volgen in fases. ,,De serre in het restaurant wordt een lounge waar de hotelgasten gezellig kunnen relaxen na een lange bostocht.”

De buitenkant krijgt een verfbeurt – het bekende geel verandert in groen – en op het terras staan straks nieuwe tafels en stoelen. De huidige chef-kok blijft in dienst. ,,Hij gaat de kaart aanpassen zonder meteen alle succesvolle, bekende gerechten overboord te gooien. Hij wil zich langzamerhand meer laten leiden door de seizoenen.’’

Stroef?

Deze week openden zowel het hotel als het restaurant. Daarbij heeft Knoote nog wel om te gaan met coronamaatregelen. Zorgt dat voor een stroeve start? ,,Natuurlijk heb ik wel gedacht: is het handig om nu te beginnen? Maar veel mensen die in een crisistijd iets gestart zijn, hebben laten zien dat het kan. Het houdt me in elk geval niet tegen. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden.’’

Bron: De Stentor Apeldoorn, Johannes Rutgers, Martien Kobussen 

Meer
Berichten