Wat is er te doen?

RSS Aankomende activiteiten in Loenen
 • Herdenking Robert Etlin 21 maart 2024
  Donderdag 21 maart herdenkt basisschool De Poort in Loenen de aan het einde van de Tweede Wereldoorlog omgekomen Franse piloot Robert Etlin. Zijn vliegtuig werd beschoten en stortte neer nabij […] Het bericht Herdenking Robert Etlin verscheen eerst op Loenen op de Veluwe | Gelderland.
 • Wandelen met de boswachter op de Veluwe 17 maart 2024
  Samen met de boswachter speuren naar sporen van wilde dieren? Of verrassende verhalen horen over bijzondere plekken, planten en dieren? Ga mee, lekker de natuur in! Op verschillende zondagochtenden gaat […] Het bericht Wandelen met de boswachter op de Veluwe verscheen eerst op Loenen op de Veluwe | Gelderland.
 • Spritshz viert 45-jarig bestaan! 16 maart 2024
  Op zaterdagavond 16 maart is het feest bij Spritshz! We vieren Spritshz’ 45-jarig bestaan in stijl, in de Brink. Met een geweldige band en een snackwagen belooft het een avond […] Het bericht Spritshz viert 45-jarig bestaan! verscheen eerst op Loenen op de Veluwe | Gelderland.
 • NLdoet actie VV Loenermark 16 maart 2024
  Voetbalvereniging Loenermark heeft zich aangemeld voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NL-Doet. Op zaterdag 16 maart wordt met zoveel mogelijk vrijwilligers het complex voorjaars klaar gemaakt. Gedurende het gehele jaar […] Het bericht NLdoet actie VV Loenermark verscheen eerst op Loenen op de Veluwe | Gelderland.
loenermark, schapen, herder, schaapskooi, fietsen, wandelen, overnachten, uiteten, restaurant, hotel

Schaapskooi

Vanuit de schaapskooi wordt de heide begraasd. Iedere morgen (m.u.v. de lammer periode) vertrekt de herder met de schapen omstreeks 9.00 uur vanaf de kooi naar de hei. Rond 16.00 uur zijn zij weer terug.

Meer informatie
natuur, cultuur, loenen, wat te doen, watervallen, water, apeldoorn, gelderland, wandelen

Loenense Waterval

Met een verval van 15 meter de hoogste waterval van Nederland. De spreng (kunstmatig aangelegde beek) bestaat uit twee delen, de Vrijenbergspreng en de Veldhuizerspreng, die ieder ongeveer 6 kilometer lang zijn. De waterval is te vinden vanaf de parkeerplaats Vrijenberg aan de grote weg (N786) van Loenen naar Beekbergen.

Meer informatie
Loenen, uitje, cultuur, museum, gelderland, veluwe, hotel, de loenermark, apeldoorn

Papierfabriek de Middelste Molen

Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven. Kom eens langs en volg het productieproces van oeroud Hollands papier.

Meer informatie
Kasteel ter Horst

Kasteel ter Horst

Al voor 1557 heeft hier een kasteel van de hertog van Gelre gestaa. Maar het huis dat hier in die tijd stond, zou zijn verwoest tijdens gevechten rond 1354. Na deze verwoesting is Ter Horst een boerderij geweest, totdat Wynant Hacfort, er in 1557 een kasteel liet bouwen. Informeer in ons hotel voor kaarten en rondleidingen.

Meer informatie
erveld, cultuur, loenen, veluwe, gelderland, apeldoorn, uitje, rondleiding, hotel, loenermark

Nationaal Ereveld Loenen

Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. De graven op het ereveld liggen bijna onopvallend verspreid over een bosgebied. Hier zijn geen rechte rijen met kruisen, maar graven, ingericht met liggende stenen

Meer informatie
ereveld, herdenkingscentrum, museum, educatie, loenen, gelderland, hotel, overnachten

Nationale Veteranen begraafplaats Loenen

De Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen met een herdenkings- en educatiecentrum ligt naast het Ereveld. Deze Veteranenbegraafplaats is uniek in Nederland want alleen een militair die de status heeft van veteraan mag hier begraven of verstrooid worden. Het moderne herdenkings-en educatiecentrum heeft een educatieve ruimte met een tentoonstelling.

Meer informatie
Loenen, activiteit, open erf, boerderij, moestuin, vakantie, toerisme, loenen, hotel, wandelen, fietsen

De Groote Moderkolk

Open Erf de Groote Modderkolk van Natuurmonumenten is een zorgboerderij in Loenen. Neem een kijkje op deze biologische zorgboerderij met moestuin, drink wat in de theeschenkerij of koop biologische producten in de boerderijwinkel. Je komt ook langs de potstal en akkers waar de Herenboeren een coöperatieve boerderij runnen voor de productie van puur en eerlijk voedsel.

Meer informatie
ijkbasis loenermark

IJkbasis de Loenermark

Ten zuidwesten van Loenen staat de IJkbasis van het Nederlandse Rijksdriehoekmeetnet en heeft een lengte van 576,09226 meter. Aan beide einden van de meetlijn staan zware betonnen constructies. Hierop kan de meetapparatuur gemonteerd worden. De eigenlijke meetpunten bevinden zich in kelders. U kunt de ijkbasis per fiets of wandelend bereiken.

Meer informatie
vsm, stoomtrein, station, loenen, apeldoorn, beekbergen, dieren, wat te doen, gelderland, uitje, hotel, overnachten

Stoomtrein VSM

Reizen met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is stappen in een andere wereld! De VSM rijdt op het traject Apeldoorn – Dieren en doet de dorpen Beekbergen, Loenen en Eerbeek aan. Het traject loopt tussen de Veluwe en de IJsselvallei door, met een afwisselend bos en weidelandschap.

Meer informatie
loenen, beeldentuin, kunst, atelier, beeldhouwen, uitje, wat te doen, loenen, gelderland, veluwe

Landschap Beeldentuin Bany

Landelijk bekende sier- en landschapstuin van 5500 m², met een natuurlijk aandoende vijver, waarin kikkers zich thuis voelen en ook ringslangen. In de tuin staan beelden uit Zimbabwe. Toegankelijk voor kinderen en groepen. Kunst, tuindecoratie en overige te koop. Landschaps Beeldentuin B&N

Meer informatie
uitje, dierentuin, vakantie, toerisme, apeldoorn, hotel, gelderland, veluwe

Apenheul

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. Natuurlijk zijn er ook apen die niet loslopen, zoals de gorilla’s en orang-oetans.

Meer informatie
Kröller-Müller Museum

Kröler müller museum

Dit museum behoort tot het Nationale Park De Hoge Veluwe. De verzameling is opgebouwd rand de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh. Verder is hier werk te zien van George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en vele anderen. Rond het museum ligt een beeldentuin van circa 12 hectare.

Meer informatie
nationaal park hoge veluwe

Nationaal park de hoge veluwe

Het park De Hoge Veluwe is het grootste nationale park van Nederland. Het park heeft een bezoekerscentrum , waar u alles te weten kunt komen over natuur, landschap, wild , cultuur en historie. Voor de bezoekers staan duizend fietsen klaar om de heidevelden. bossen, grasvlakten en zandverstuivingen van het park te verkennen.

Meer informatie
Burgers-Zoo

Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo is niet zomaar een dierentuin. Het 45 hectare grote park bestaat uit vijf onderdelen: Burgers’ Zoo, Burgers’ Savanne, Burgers’ Bush, Burgers’ Desert en in 1999 is daar ook Burgers’ Ocean bijgekomen. Via een 250 meter lange loopbrug doorkruist u de savanne, waar onder andere giraffen, neushoorns en zebra’s wonen.

Meer informatie
Paleis het Loo

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en Koninklijke familie. Sinds 1984 is het een museum, nadat het in 17e eeuwse staat werd teruggebracht. Bezoekers krijgen een getrouw beeld van de hofhouding van de Oranjes.

Meer informatie
Vliegveld Teuge

Vliegveld Teuge

Luchthaven Teuge biedt wordt voor allerlei vormen van luchtvaart gebruikt. Het lesverkeer voor de volgende generatie beroepsvliegers vormt de basis van het verkeer. Naast het zakelijke taxi- en charterverkeer worden allerlei vluchten voor de overheid uitgevoerd. Daarnaast geven rondvluchten en vluchten door privé vliegers kleur aan het geheel. Valschermspringers en zweefvliegers maken het tafereel compleet.

Meer informatie
Het aardhuis

Wildpark en museum het aardhuis

Wat is er nou spannender dan je weg versperd te zien door een roedel imposante edelherten? Of oog in oog te staan met de biggetjes van het wilde zwijn? Bij het Aardhuis beleef je al die spanning en indrukken in de stoere wereld van wild. Bezorg de kids een onvergetelijk dagje uit tijdens een weekendje weg of vakantie op de Veluwe.

Meer informatie
Openlucht museum

Openlucht museum

In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe Nederlanders sinds 1600 wonen en werken. Kleine arbeidershuisjes, maar ook het weelderige huis van de Zaanse koopman. Snuif de typische geur van Iysol op in het consultatiebureau van de jaren ’50 en haal herinneringen op in het ‘jaren ’70-huis’.

Meer informatie
activiteit, klimbos, klimmen, wat te doen, apeldoorn, loenen, gelderland, veluwe, hotel

Klimbos Veluwe

Klimbos Veluwe in Apeldoorn. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen, beleef je een waanzinnig avontuur, midden in de natuur. Wil je komen klimmen in een écht Klimbos? Hier vind je 9 klimavonturen voor jong en oud. Een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten. Het is er allemaal. Kies zelf een klimroute en bepaal hoe hoog je wil gaan.

Meer informatie
omgeving, veluwe, cultuur, wat te doen, loenen, hotel, overnachten

Radio Kootwijk

Het monumentale voormalige zendstation Radio Kootwijk verrijst in het hart van de Veluwe, waar de bomen plaats maakten voor een open gebied van heidevelden en zandverschuivingen. Een karakteristiek imposant gebouw dat middenin een natuurlijke omgeving staat.

Meer informatie
Bekijk meer