aardhuisWat is er nou spannender dan je weg versperd te zien door een roedel imposante edelherten? Of oog in oog te staan met de biggetjes van het wilde zwijn? Bij het Aardhuis beleef je al die spanning en indrukken in de stoere wereld van wild. Bezorg de kids een onvergetelijk dagje uit tijdens een weekendje weg of vakantie op de Veluwe. Laat ze met Nico de Nachtwachter op pad gaan om de geheimen van de dieren te ontdekken en maak de mooiste foto’s! Het Aardhuis ligt op 12 km. afstand van het centrum van Apeldoorn, goed bereikbaar met openbaar vervoer. Het Aardhuis houdt winterslaap tot 15 maart

Het Aardhuis dankt zijn naam aan de Aardmansberg waarop het Aardhuis is gebouwd. De Aardmansberg is bijna het hoogste punt van de Veluwe (+102 m NAP). Het spannendste gebied in Gelderland, vol met mysterieuze bergbewoners die er misschien nóg wel huizen….aardmannetjes!

In 1861 gaf Koning Willem III opdracht tot de bouw van het bijzondere pand. Het werd gebruikt na de jacht, waardoor de aanduiding “Jachtchalet” ontstond. Gedeeltelijk is het gebouw nog als zodanig ingericht. De prachtige stijl- of jachtkamer is volledig intact gebleven. Het Aardhuis is een dagje uit voor het hele gezin.

15 maart t/m 1 november van 10:00 tot 17:00 uur.

Aardhuis 3
7346 AA Hoog Soeren