Het restaurant
Ons restaurant staat zeven dagen per week voor u klaar en heet iedereen van harte welkom. Bij De Loenermark streven we naar een uitstekende verhouding tussen kwaliteit en prijs, vanaf het moment dat u de menukaart bekijkt. Hierop vindt u een ruime keuze aan lunchgerechten, waaronder smakelijke uitsmijters en verrukkelijke broodjes. Kiest u voor een à la carte diner, dan wordt u verwend met een menu dat een subtiele Franse touch heeft. U kunt kiezen uit een uitgebreid scala aan koude en warme voorgerechten, heerlijke soepen, vlees-, gevogelte- en visgerechten. Ook voor groepen biedt De Loenermark de mogelijkheid om à la carte te dineren. Daarnaast stellen we graag een menu op maat samen, afgestemd op de wensen en het budget van onze gasten.
De keuken van restaurant De Loenermark is geopend van maandag tot en met zondag, van 07.00 uur ’s ochtends tot 20.30 uur ’s avonds.
LUNCHKAART
DINERKAART
AANSCHUIFTAFEL
KERST 2025
KLEINE KAART (VAN 12:00 UUR TOT 17:00 UUR)
TOSTI'S
Klassieke tosti
€8,75ham en/of kaasTosti brie
€10,75met brie, honing, walnoten en honingmosterdsausTosti serranoham
€11,75met serranoham, mozzarella en truffelmayonaise
BELEGDE Broodjes
Broodje bietenhummus met gegrilde groenten
€1100Broodje carpaccio
€13,75met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en een pittenmixBroodje tonijnsalade
€13,50met augurk, rode ui en mayonaiseBroodje oosterse buikspek
€13,00met hoisin saus
SOEPEN
Mosterdsoep
€8,00spek optioneel(+€ 1,50)Tomatensoep
€8,00Soep van de week
€7,50
maaltijdsalades
Salades worden geserveerd met brood
Gegrilde groenten
€19,95mix van gegrilde groenten en mozzarellaCarpaccio
€21,50met zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en truffelmayonaise
Warme lunchgerechten
Twee kroketten met veluwse mosterd
€11,95keuze uit vlees of veganistischBrioche met huisgemaakte gehaktbal
€13,00uit de jus geserveerd met mosterdShakshuka
€14,50gepocheerde eieren in een saus van tomaten, chili en paprikaUitsmijter
€10,75ham en/of kaasUitsmijter serranoham
€11,95met rucola, parmezaanse kaas en truffelmayonaiseBoerenomelet
€12,50met ui, paprika, champignons en spek
Plateservice (tot 17.00)
Schnitzel
€21,50met spek, ui en champignonsSmashburger
€20,50met cheddarkaas, krokant gebakken spek en burgersausLoenermark vega burger
€20,50vega burger, cheddarkaas, tomaat en hamburgersausVis van de week
€24,50met bijpassende sausQuiche
€19,95van pompoen, geitenkaas en zongedroogde tomaten
voor de kleine eter
Kids broodje
€ 3,75ham, kaas, jam, pindakaas of hagelslag (combi's ook mogelijk)Kindertosti
€4,75ham en/of kaasFrites met een snack
€8,50keuze uit frikandelletjes, kroket, kipnuggets of vissticksHalve schnitzel
€12,50met frites, salade en appelmoesPoffertjes
€6,75met poedersuiker en stroopPasta Bolo
€11,50met gehakt en kaas
Voorgerechten
Broodplankje
€7,50met een trio van dipsTomatensoep
€8,00Veluwse mosterdsoep
8,00optioneel met spek (+€ 1,50)Soep van de week
€7,50Klassieke carpaccio
€14,50met truffelmayonaise, parmezaanse kaas, pittenmix en rucolaTrio van bruschetta
€9,50tomaat & mozzarella - tonijnsalade - serranoham & truffelmayonaiseTuna tataki
€12,00met zoetzure gemarineerde rode ui en wasabimayoPaddenstoelen ragout
€9,50geserveerd in een knapperig pasteibakje
Hoofdgerechten
Vis van de week
€28,50met bijpassende crème en groenteTonijnsteak
€26,50met wakame en een crème van edamme boontjesQuiche
€24,50van pompoen, geitenkaas, zongedroogde tomaat en uiHuisgemaakte vegaburger
€22,50vegetarische burger met gekarameliseerde ui, burgersaus en cheddarkaasShakshuka
€23,95met naanbroodEntrecote
€28,95met chimichurriPatrick's Spareribs
€27,50optioneel XXL portie (€32,50) met popcorn van buikspek, geserveerd met knoflookmayonaiseWildstoofpotje
€26,95Schnitzel
€24,75met paprika, ui, champignon en spekSmash burger
€22,50met cheddar, spek en zoetzure gemarineerde uiMenu van de Chef
€39,50wisselend driegangenmenuFrites
€5,50met mayonaiseRoseval aardappels
€5,50Seizoensgroente
€5,50Champignonroomsaus
€3,50Pepersaus
€3,50
nagerechten
Affogato
€9,00vanille-ijs, espresso, custard en notenmerengueDame blanche
€7,50met vanille-ijs, chocoladesaus en slagroomApfelstrudel
€8,50met warme vanillesaus, ijs en slagroomStroopwafel dessert
€9,00met een mascarpone van stroopwafel, stroopwafelchunks, slagroom en karamelsausMarokkaans pannenkoekje
€7,95met nutella en pistache
Aanschuiftafel
De Loenermark nodigt u met open armen uit voor onze geliefde Aanschuiftafel
Onze Aanschuiftafel is een hartverwarmend concept waarbij we gemeenschap en lekker eten samenbrengen. Bij ons is iedereen welkom om aan te schuiven en te genieten van een heerlijke maaltijd voor een vriendelijk prijsje (16,95 incl. een glas huiswijn/fris/bier/koffie en of thee) .
Elke woensdag, vanaf 17.00 tot 17.30 uur staan de deuren wijd open, en heten we u welkom in ons sfeervolle restaurant. U schuift gezellig met uw mede-dorpelingen aan, aan de grote tafel in het restaurant.
Of u nu een fervent foodie bent, graag nieuwe mensen ontmoet, of gewoon even geen zin heeft om te koken, onze Aanschuiftafel staat voor u klaar!
Reserveer snel uw plekje en verzeker uzelf van een plekje aan onze tafel. We kijken er enorm naar uit om u weer te mogen begroeten en samen mooie herinneringen te creëren.
Hierbij het menu voor November:
5 november: Varkenshaas saté met atjar en gedroogde uitjes
12 november: Kalfsfilet met rode kool strudel en cranberrysaus
19 november: Zuurkool stampot met rookworst
26 november: Varkensrack met honing mosterd saus
Wilt u een keer aanschuiven?
Laat ons dit dan weten via info@loenermark.nl
Misschien tot snel!
KERSTMENU 2025
3 gangen: € 46,50
4 gangen: € 54,50
5 gangen: € 69,50
Amuse:
Oesterzwam bitterbal
huisgemaakt door onze koks.
Geitenkaaslolly
met pistache en balsamico dressing.
Voorgerechten:
Broodplank
met 3 huisgemaakte dips.
Paprikasoep
op de bbq gerookt (romig)
Vitello tonato
met rucola, mayonaise van ui, augurk & kappertjes, bonito flakes, parmezaanse kaas schotsen en gefrituurde kappertjes.
Steak tartaar
Gedroogde eidooier rasp, augurk, rode ui, tabasco, Veluwse mosterd mayonaise, gebrande ui en mosterdzaad.
*Beide voorgerechten worden geserveerd met een krokantje van Foccacia.
Tussengerechten:
Coquilles
Chorizo schuim/crème, uitgebakken chorizo, gamba’s in knoflookolie.
Kip Rouleau
gevuld met champignon en room. Truffelaardappel, bleekselderij, wortel en beukenzwam. met een krachtige jus van gedroogde Morilles.
Hoofdgerechten:
Zeewolf
pompoen crème, tagliatelle van pastinaak, gebrande trostomaten geserveerd met een pittige tomatensaus.
Ossenhaas
met gepofte knoflookjus, geglaceerde wortel, zwarte knoflook crème, biet en macadamia crunch en gebrande trostomaatjes.
Nagerecht:
Stroopwafel dessert
Crumble, mengsel van mascarpone/slagroom en stroopwafel, dulche de leche, stroopwafel chunks en caramel blokjes.
Panna cotta
van witte chocola; geserveerd met merengue, gel van citrus en bloedsinaasappel ijs.