Liefs uit Loenen

De mensen achter de Loenermark

Wie bij de Loenermark binnenstapt merkt het meteen: hier hangt liefde én aandacht in de lucht. En wat ruikt het hier heerlijk. Wat is toch die geur? Als we onze neus volgen komen we terecht bij de bron van die heerlijke geur: de keuken. Als we hier een kijkje nemen achter de schermen zien we dat ook die liefde en aandacht hier vandaan komt. Wie zijn de drijvende kracht achter al dat lekkere eten en drinken? 

De Keuken Kanjers

Maak kennis met Liz & Amber: het kloppend hart van de keuken. Twee gepassioneerde makers, met liefde voor pure smaken en lokale ingrediënten. 

Beide vertellen ze iets over hun rol bij de Loenermark

Amber: Ik werk nu 2 maanden, sinds april, als zelfstandig werkend kok in het hotel. Er is geen chef of sous-chef,  we werken met z’n drieën in de keuken, allemaal als zelfstandig werkend kok. We koken niet alleen, maar dragen zorg voor het hele takenpakket. Ook bijvoorbeeld de inkoop, een stukje horecamanagement, roosters maken. Echt ook nadenken buiten het koken om.

Liz: In augustus werk ik hier 2 jaar als zelfstandig werkend kok. Ik heb een lange tijd als enige in de keuken gewerkt en nu met 3. 

Dat de gast het naar de zin heeft bij de Loenermark weten we inmiddels, maar ook het team voelt zich hier thuis.

Amber: Iedere dag is anders. Het is heel fijn samenwerken met het team. Hard werken, maar als het rustig is ook tijd voor een lolletje.

Liz: De patisserie. Het opmaken van de gerechten vind ik het leukste om te doen. Zorgen voor de wow-factor! In mijn vrije tijd ben ik ook graag creatief bezig. Bijvoorbeeld met kleien, glas in lood en het maken van kaarsen. 

Waarom de Loenermark?

Liz: Het is een klein familietje, echt een hecht team. Veel gezelligheid onder elkaar, gek doen en serieus zijn. En Sophie (hotelier) laat ons vrij om ons eigen ding te doen, dat is fijn! 

Amber: Het is inderdaad vooral de vrijheid die we krijgen vanuit Sophie om de zaakjes te regelen. De menukaart hebben we zelf met het keukenpersoneel samengesteld. Je kan met nieuwe ideeën komen, zelf beslissen. Veel komt uit eigen koker. Dat is tof.

Benieuwd naar de nieuwe menukaart bedacht door de sterren van de show? Bekijk ‘m hier. 

Welk gerecht van de kaart zou je zelf kiezen?

Amber & Liz: De bavette en de boerderij kip!

En welk gerecht van de kaart bereid je het liefst tijdens je werk?

Amber: De boerderij kip. Daar zitten de meeste handelingen in. Dat is meer koken dan biefstuk.

Liz: Voor mij is dat het Pornstar Martini dessert. Die ziet er zo mooi uit. Daar kan ik weer mijn creativiteit in kwijt.

En thuis? Wat zet je graag op tafel?

Amber: Haha. AVG’tjes, couscous, ovenschotels. Als ik op werk mij aan het uitsloven ben in de keuken, wil ik het thuis vooral simpel houden.

Liz: Indonesisch: Nasi, bami, soto. Ik heb op Bali inspiratie opgedaan en gebruik dat thuis in de keuken. Ook de kruiden trouwens die ik daar dan koop!

Ambities?

Liz: Ik zit hier op mijn plek

Amber: Leiding geven, sous-chef of chef worden en uiteindelijk mijn eigen zaak. Een lunchroom waar je ook kan dineren. Vers is belangrijk, goede producten en dat het eten echt van het bord afkomt! 

Nieuwsgierig geworden? Kom proeven – je bent welkom! 

Liefs uit Loenen!

Meer
Berichten