Wildspotten rondom Hotel & Restaurant de Loenermark

De herfst heeft iets magisch in de Veluwe, en dat is het perfecte moment om de natuur in te trekken en te genieten van de wilde dieren die dit prachtige landschap bewonen. Hotel & Restaurant de Loenermark ligt midden in dit natuurspektakel, en op loopafstand vind je een van de beste plekken om wild te spotten: de wildspotplek bij het Dichte Gat.

De perfecte plek: Het Dichte Gat

Deze verborgen parel is een rustige plek in het bos, omringd door dichte begroeiing, waar je in alle stilte kunt genieten van wat de Veluwe te bieden heeft. Op een heldere dag, vooral in de vroege ochtend of schemering, heb je hier een goede kans om edelherten, reeën en wilde zwijnen te zien. Het Dichte Gat biedt een prachtig uitzicht op open plekken waar het wild graag graast of langs trekt.

Hoe je er komt

Vanaf ons hotel wandel je in ongeveer 15 minuten naar deze geweldige plek. Het is een aangename route door de bossen, waarbij je misschien zelfs onderweg al wat wilde dieren tegenkomt. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen, want de dieren zijn soms verlegen en houden liever wat afstand.

Wildspotten: Tips en Tricks

Om je ervaring optimaal te maken, hebben we een paar tips:

  1. Ga vroeg of laat: Wilde dieren zijn het meest actief tijdens de schemering.
  2. Blijf stil: Geluiden kunnen dieren afschrikken. Beweeg rustig en fluister als je spreekt.
  3. Neem je tijd: Wildspotten vergt geduld. Geniet van de stilte en de natuur om je heen.
  4. Kleed je warm: In de herfst kan het fris zijn, vooral als je langere tijd stilstaat.

Combineer je ervaring met een heerlijk wildmenu

Na een ochtend of middag wildspotten is er niets beter dan terugkeren naar de warmte van ons hotel voor een gastronomische ervaring. Ons viergangen wildmenu, dat we binnenkort lanceren, sluit perfect aan op een dag in de natuur. Voor de echte liefhebber bieden we een speciaal bierarrangement aan met geselecteerde bieren die de smaken van de Veluwe versterken.

Jouw Veluwe avontuur begint hier

Of je nu een ervaren natuurliefhebber bent of voor de eerste keer op zoek gaat naar wilde dieren, de Veluwe heeft altijd iets bijzonders te bieden. En met Hotel & Restaurant de Loenermark als je uitvalsbasis ben je verzekerd van een compleet natuur- en culinaire beleving. Na een lange wandeling door de bossen of een succesvolle wildspotervaring, kun je bij ons genieten van een heerlijk diner en een welverdiende nachtrust.

Klaar om de Veluwe in te trekken? Vergeet dan zeker niet langs het Dichte Gat te gaan voor een unieke ervaring!


Combineren met ons Winter Wellness Weekend arrangement.

Ervaar de magie van de Veluwe tijdens een wildspotavontuur en combineer dit met volledige ontspanning dankzij ons Winter Wellness Weekend. Na een verkwikkende wandeling naar de wildspotplek bij het Dichte Gat, kom je helemaal tot rust in Thermen Bussloo. Het arrangement biedt twee overnachtingen, ontbijt, eventueel nog een wandeling met de boswachter, en een luxe viergangen wilddiner. Dit weekend zorgt voor de perfecte balans tussen avontuur en ontspanning.

Ontdek meer: Winter Wellness Weekend

Meer
Berichten